Το πράσινο τσάι προλαμβάνει τον καρκίνο του στομάχου


Νέα Υόρκη: Ένας επιπλέον λόγος για την κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι ότι η τακτική κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών καθημερινά μειώνει κατά 20% τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του στομάχου για τις γυναίκες, όχι όμως για τους άνδρες.
Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Gut, ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Αντικαρκινικό Κέντρο του Τόκιο με επικεφαλής τον Δρ Μ. Ινοουε μελέτησε την επίδραση του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου, διότι υποπτευόταν ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μπορεί να προστατεύουν έναντι του θανατηφόρου αυτού καρκίνου. Ειδικότερα, μπορεί να περιλαμβάνει συστατικά που καταπολεμούν τα βακτήρια που έχουν σχετιστεί με τον καρκίνο του στομάχου.
Ωστόσο, παλαιότερες μελέτες είχαν παρουσιάσει ασαφή αποτελέσματα. Και για να έχουν καλύτερη αίσθηση των πραγμάτων οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν έξι παλαιότερες σχετικές μελέτες.
Όλες μαζί περιλάμβαναν περισσότερους από 219.000 άνδρες και γυναίκες, 40 ετών και άνω που είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση από επτά έως και περισσότερα από 11 χρόνια. Συνολικά, περίπου τέσσερις στους πέντε συμμετέχοντες ανάφεραν ότι έπιναν καθημερινά πράσινο τσάι, με περίπου το ένα τρίτο να πίνει πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια ημερησίως.
Κατά την παρακολούθηση του δείγματος, περίπου 2.500 από τους περίπου 100.000 άνδρες και περίπου 1.000 από τις περίπου 118.000 γυναίκες εκδήλωσαν καρκίνο του στομάχου.
Οι ερευνητές δεν κατέγραψαν σχέση μεταξύ κατανάλωσης πράσινου τσαγιού και μειωμένου κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου μεταξύ των ανδρών.
Ο κατά 20% μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του στομάχου παρατηρήθηκε όμως στις γυναίκες που έπιναν πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινου τσαγιού, έναντι ενός ή λιγότερου, και εξακολουθούσε να ισχύει ακόμη και όταν συνυπολογίστηκε το κάπνισμα. Ο μειωμένος κίνδυνος αφορούσε μόνο κινδύνους σε συγκεκριμένα σημεία του στομάχου.
Ενώ η μελέτη δεν αποδεικνύει σχέση αιτίου-αποτελέσματος, απαιτείται περισσότερη έρευνα για το κατά πόσο η κατανάλωση πράσινου τσαγιού όντως μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου ή οι γυναίκες έχουν χαμηλότερο κίνδυνο μόνο όταν πίνουν μεγάλες ποσότητες πράσινου τσαγιού.

Πηγές: health.in.gr

Πράσινο τσάι σε διάφορες μορφές μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο:




1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα, συγνώμη που επιλέγω να επικοινωνήσω μέσω των σχόλιων αλλά δεν βρήκα το email σας.
    Ήθελα απλά να παρακαλέσω να ρίξετε μια ματιά στο blog μου http://psoriasi-me.blogspot.gr
    Προσπαθώ να το προωθήσω ωστέ να βοηθήσουμε όσους περισσότερους μπορέσουμε.
    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή