Αρωματοθεραπεία και μικρά μυστικά





Η αρωματοθεραπεία αποτελεί θεραπευτικό κομμάτι του Φενγκ Σούι, προασπίζει την ψυχική και σωματική υγεία, υπόσχεται πνευματική διαύγεια, ενώ συνδυάζεται αρμονικά και με καλαίσθητες διακοσμητικές προτάσεις.
Ο Ιπποκράτης αναφέρεται συχνά σε  αυτήν, ως την επιστήμη που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για την βελτίωση της υγείας. Χαλαρώνει το νευρικό μας σύστημα, δημιουργώντας ευχάριστα συναισθήματα. Στις μέρες μας, εξαιτίας της ραγδαίας μόλυνσης του αέρα και της χρήσης χημικών ή συνθετικών προϊόντων, όπως τα καλλυντικά, τα βερνίκια των επίπλων, οι μπογιές για τους τοίχους και τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού, τα σπίτια μας μετατρέπονται σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον. Ουσίες σαν κι αυτές οδηγούν σε αλλεργίες, πονοκεφάλους και γενική αδιαθεσία, καθώς, όπως επισημαίνουν πολλοί γιατροί, εισχωρούν στην κυκλοφορία του αίματός μας μέσω της όσφρησης.

Ιδιότητες - Σχετικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα συνθετικά αρώματα μειώνουν τις δονήσεις της αύρας μας, ενώ όσα προέρχονται από οργανικές και αγνές καλλιέργειες έχουν τα πιο επωφελή αποτελέσματα και διεγείρουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα αρώματα αυτά αυξάνουν τη ζωτική ενέργεια και αποκαθιστούν την ισορροπία των ιόντων στο χώρο. Αντιθέτως, τα μη φυσικά αρώματα αναπτύσσουν την τάση να μην αναπνέουμε βαθιά. Εάν, λοιπόν, το σπίτι σας περιέχει τοξικές και συνθετικές ουσίες, προσπαθήστε να απομακρύνετε τις πηγές απ' όπου προέρχονται. Γεμίστε το με φυσικά αρώματα και αφήστε τα να γίνουν μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων σας.
Η μυρωδιά της κανέλας φαίνεται ότι βελτιώνει τη διάθεση , την κινητικότητα και τη συγκέντρωση σύμφωνα με τους ειδικούς της αρωματοθεραπείας . Μπορείτε να βάλετε ένα με δύο ξυλαράκια κανέλα σε κάθε συρτάρι του γραφείου σας . Θα είναι μια μικρή «ώθηση» για εσάς κάθε φορά που τα ανοίγετε!
Το άρωμα μέντας βοηθά να είστε σε ετοιμότητα και να σκέφτεστε πιο καθαρά . Μελέτες έδειξαν ότι η μυρωδιά της μέντας μπορεί να αυξήσει τις σωματικές αντοχές.
Το χαλαρωτικό άρωμα του γιασεμιού , μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα . Δοκιμάστε να κάνετε ντους πριν τον ύπνο με αφρόλουτρο με άρωμα γιασεμί ή να ψεκάσετε το υπνοδωμάτιο με ένα ελαφρύ αρωματικό σπρέϊ γιασεμί.
Φυσικό άρωμα εσπεριδοειδών. Αν χρειάζεστε συχνά μια έξτρα δόση ενέργειας στη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας απλώς μυρίστε, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Τα αρώματα αυτά βοηθούν στη αύξηση της ροής του οξυγόνου στον εγκέφαλο, την ενίσχυση της ενέργειας και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τα τριαντάφυλλα, εκτός από πολύ όμορφα, αποδεικνύονται και ιδιαίτερα αναζωογονητικά καθώς το άρωμα τους ανεβάζει τη διάθεση.
Μια κρέμα χεριών με άρωμα λεβάντα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χαλαροί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν έχετε προβλήματα αϋπνίας ψεκάστε με λεβάντα γύρω από το κρεβάτι σας.

Μικρά και αποτελεσματικά «μυστικά»  για την χρήση αρωμάτων:
Στην είσοδο: γεράνι, λεβάντα, τριαντάφυλλο και περγαμόντο που καλωσορίζουν και διώχνουν το άγχος.
Στο καθιστικό: σανδαλόξυλο, γιασεμί, περγαμόντο, μαντζουράνα, τριαντάφυλλο και πορτοκάλι.
Στο μπουντουάρ: γιασεμί, πατσουλί και τριαντάφυλλο.
Στο γραφείο: λεμόνι, δυόσμος, γλυκάνισο, θυμάρι, δεντρολίβανο, άνιθος και μέντα.
Στο μπάνιο: γεράνι, δεντρολίβανο και βανίλια.
Στο παιδικό: χαμομήλι, βασιλικός, ροδόξυλο, λεβάντα και πορτοκάλι που ηρεμούν.
Για τον ύπνο: λεβάντα, χαμομήλι, γλυκάνισο που χαλαρώνουν.
Για τον έρωτα: τα αφροδισιακά τζίντζερ, γλυκάνισο, γιασεμί, σανδαλόξυλο και κανέλλα, τα αισθησιακά τριαντάφυλλο, μόσχος, πατσουλί και λεβάντα που ηρεμεί.
Για το άγχος: λεβάντα και χαμομήλι.
Για το διαλογισμό: λιβάνι, μύρο άρκευθος και φασκόμηλο.

Διακοσμήστε το σπίτι σας με... αρώματα 
Όλες τις εποχές του χρόνου, η παρουσία τους είναι απαραίτητη. Φυτέψτε ευωδιαστά φυτά και λουλούδια στα δωμάτια, στα περβάζια, στα μπαλκόνια και στον κήπο σας. Ιδανικά είναι τα βότανα, καθώς εκτός από το υπέροχο άρωμά τους χρησιμοποιούνται και στη μαγειρική. Ορισμένα κατάλληλα φυτά είναι η τριανταφυλλιά, το γιασεμί, ο βασιλικός και η λεβάντα.
Εκτός από τα έτοιμα αρωματικά διακοσμητικά που μπορείτε να βρείτε σε σακουλάκια του εμπορίου, μια εξίσου αποτελεσματική λύση είναι να αρωματίσετε ακόμα πιο φυσικά το σπίτι σας βάζοντας φλούδες λεμονιού ή λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα στο νερό που καθαρίζετε. Το τεϊόδεντρο, το φασκόμηλο, η λεβάντα και ο ευκάλυπτος έχουν επίσης αντισηπτικές ιδιότητες.
Ιδιαίτερα καλαίσθητη και χαλαρωτική πρόταση είναι να τοποθετήσετε μπολ με νερό και αιθέρια έλαια πάνω στα καλοριφέρ το χειμώνα ή να αγοράσετε ειδικά λυχναράκια για αιθέρα έλαια. Το καλοκαίρι αφήστε τα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.
Το υπέροχο φως των κεριών συνοδεύεται και με μεθυστικά αρώματα. Σε πολλά καταστήματα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία πολύχρωμων κεριών που συνδυάζονται με βανίλια, πορτοκάλι, λεμόνι και άλλες μυρωδιές που θα σας συνεπάρουν.
Μια ακόμη έξυπνη και πολύ διακριτική πρόταση είναι να κρεμάσετε σακουλάκια με βότανα όπως καμφορά, κέδρο και λεβάντα σε όλο το σπίτι ή στις ντουλάπες. Φρεσκάρουν τον αέρα και απωθούν το σκώρο και τα έντομα. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε ποτ πουρί αναμειγνύοντας καρυκεύματα, λουλούδια και βότανα.

Στην καθημερινότητα 
Η κάθε ημέρα που… ξημερώνει μπορεί να γίνει ακόμη πιο ευχάριστη χάρη σε κάποια εύκολα και πολύ αποτελεσματικά τρικ: Ποτίστε ένα σφουγγάρι με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και αφήστε στο σπίτι το πρωί όταν φύγετε, επιστρέφοντας θα έχετε ένα τέλεια αρωματισμένο σπίτι. Ψεκάστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα σε μια κρύα λάμπα. Όταν την ανάψετε η θερμότητα θα γεμίσει την ατμόσφαιρα με αυτή την ευχάριστη οσμή.

TIPS
- Τα αιθέρια έλαια είναι αποτελεσματικά σε κάθε επίπεδο - φυσικό , συγκινησιακό , πνευματικό . Καθαρίζουν το σώμα , ανακουφίζουν από τη φυσική και πνευματική ένταση και ισορροπούν το νου .
- Χρησιμοποιούμενες από την αρχαιότητα , αυτές οι αρωματικές ουσίες εξάγονται από τα πέταλα , τα φύλλα , τις ρίζες , το ξύλο και τις ρητίνες των φυτών.

Πηγή: http://bioathens.com/

Αιθέρια έλαια μπορείτε να βρείτε στο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου