Φτιάξτε μόνη σου το άρωμα σου...

Το άρωμα που φοράς για να ξεχωρίζεις, μπορεί να είναι μια ακριβή συνήθεια για την εποχή μας και κάθε φορά που ο ακριβός σου θησαυρός φτάνει στο τέλος, σε πιάνει μια απόγνωση για την ανανέωσή του.

Υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει, αφού μπορείς να φτιάξεις μόνη το δικό σου άρωμα, που όχι μόνο θα το προσαρμόσεις έτσι ώστε να ταιριάζει στο γούστο σου, αλλά επιπλέον μπορείς και να ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα.
Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι μερικά συστατικά, λίγος χρόνος και το δικό σου εξαιρετικό γούστο, για να φτιάξεις το νέο σου άρωμα που θα είναι βασισμένο σε βότκα.

Σπιτικά και απλά, μυστικά περιποίησης!

Αντί να ξοδεύετε περιουσίες για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με προϊόντα που δεν μπορείτε να είστε 100% σίγουροι για την ασφάλεια τους, δείτε μερικούς τρόπους περιποίησης με φυσικά προϊόντα, που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους!

Απολέπιση:
Με χοντρό αλάτι μπορείτε να κάνετε μασάζ απολέπισης, σε όποιο σημείο του σώματος σας εσείς επιθυμείτε.
Σε βρεγμένο πρόσωπο (η σώμα), απλώστε μερικές κουταλιές από χοντρό αλάτι και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλα ή με μια μικρή πετσέτα για 2 λεπτά. Δώστε έμφαση στην Τ ζώνη (μέτωπο και μύτη), αλλά να αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Στο τέλος ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι. Είναι σημαντικό να κάνετε απολέπιση συχνά διαφορετικά είναι δύσκολο για το δέρμα να απορροφήσει την κρέμα

Μάσκα απολέπισης με βρώμη

Καθαρίστε το πρόσωπο σας με την παρακάτω μάσκα απολέπισης με βρώμη.

Θα χρειαστείτε 4 κουταλιές βρώμη, ½ κούπα πράσινο τσάι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά σε ένα μπολ και απλώνετε την μάσκα στο πρόσωπό σας και τον λαιμό, αφού πρώτα το έχετε καθαρίσει. Το αφήνεται να δράσει για μισή ώρα και το ξεπλένεται. Εφαρμόστε την παραπάνω μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπριγκού

Το άρθρο βρήκαμε στη διεύθυνση: http://www.zougla.gr/gynaika/article/maska-apolepisis-me-vromi



Στυτική δυσλειτουργία:10 τρόποι για να την αντιμετωπίσετε φυσικά


Τα φάρμακα είναι μεν μια λύση για προβλήματα στύσης. Υπάρχουν όμως και άλλες 10 λύσεις και μάλιστα φυσικές που μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα
Η στυτική δυσλειτουργία είναι η διαρκής αδυναμία να υπάρξει η απαραίτητη στύση σε μια σεξουαλική επαφή. Πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε μόνιμη βάση από ένα σημείο και μετά ενώ κάποιοι άλλοι το αντιμετωπίζουν περιστασιακά. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να εμφανιστεί και σε νέους πέραν των ηλικιωμένων. Σύμφωνα με έρευνες το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνιας ανικανότητας οφείλεται σε τραυματισμό, ασθένεια ή παρενέργεια φαρμάκων. Προσωρινή στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκληθεί από το στρες, τη διατροφή αλλά και τις καταχρήσεις.Παθολογικά αίτια είναι συνήθως ο διαβήτης, η υπέρταση, ορμονικά προβλήματα(χαμηλή τεστοστερόνη), νευρολογικές παθήσεις και στένωση αρτηριών.

Αιθέρια έλαια, μαθητικές εξετάσεις και...όχι μόνο!

Τα αιθέρια έλαια έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεση, τα συναισθήματα και  τις εντυπώσεις των ανθρώπων. Οι περισσότερες αναμνήσεις του ατόμου συνδέονται με τις μυρωδιές, από τις οποίες άλλες είναι ευχάριστες, χαλαρωτικές και γλυκά συνδεμένες με όμορφες εικόνες και στιγμές και άλλες με δυσάρεστες. Κάθε φορά που ο άνθρωπος έρθει σ’επαφή με κάποια συγκεκριμένη μυρωδιά αυτόματα ανακαλεί την όμορφη ή τη δυσάρεστη στιγμή με την οποία αυτή η μυρωδιά είναι ταυτισμένη.
Τα κύτταρα του εγκεφάλου δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα κύτταρα του οργανισμού. Τα αιθέρια έλαια τρέφουν  πολλά συστήματα του σώματος μεταφέροντας οξυγόνο στα εγκεφαλικά κύτταρα, βελτιώνουν τη μνήμη και διεγείρουν τα κέντρα του εγκεφάλου ώστε να παρατηρηθεί αύξηση της ικανό-τητας μάθησης, συγγραφής, πνευματικής δουλειάς αλλά και βελτίωση επιδόσεων στις εξετάσεις.

Συνταγές υγείας και ομορφιάς με μέλι! Μέρος 2o


ΛΙΠ ΓΚΛΟΣ
Υλικά 

  • 1/2 φλιτζάνι κερί μέλισσας 
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι 
  • 1 φλιτζάνι γλυκό αμυγδαλέλαιο 
Εκτέλεση
Βάζετε το αμυγδαλέλαιο και το κερί σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.Ζεσταίνετε στα μικροκύματα για ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει το μείγμα. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Το απλώνετε στα χείλια για ενυδάτωση ή πάνω από το κραγιόν για περισσότερη λάμψη. Από τα παραπάνω υλικά προκύπτει ποσότητα ενάμισι φλιτζανιού.

ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ

Συνταγές υγείας και ομορφιάς με μέλι! Μέρος 1ο

Αντιγηραντικά, αναπλαστικά και αναζωογονητικά το μέλι και τα παράγωγά του προσφέρονται για την παρασκευή χειροποίητων θεραπευτικών σκευασμάτων και σπιτικών καλλυντικών.

Οι ειδικοί τα θεωρούν πολύ δραστικά χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και κυρίως στα αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά του χαρακτηριστικά. Το «Εθνος - Υγεία» σας παρουσιάζει μερικές χειροποίητες συνταγές μελισσοθεραπείας, μιας αρχαίας θεραπευτικής μεθόδου που έχει 
ηλικία τουλάχιστον 4.000 ετών...



ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ

Kαπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε

Eίναι γνωστές οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για να τις αποφύγετε, θα πρέπει να κόψετε τελείως το κάπνισμα. Aν, ωστόσο, επιμένετε να καπνίζετε, τότε διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν. Yπάρχουν ορισμένες ήπιες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε κάπως τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία σας, να συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας από τον καπνό και να τον ενισχύσουν. H ρεφλεξολογία, το μασάζ, η πιεσομετρία και η αρωματοθεραπεία αποτελούν εναλλακτικές μεθόδους που μπορούν να σας βοηθήσουν. 

Yπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια που βοηθούν το αναπνευστικό και μπορούν να φανούν χρήσιμα στους καπνιστές. Ξεχωρίσαμε τα σημαντικότερα από αυτά: το δενδρολίβανο, τον

ΥΣΣΩΠΟΣ ΕΝΑ ΒΟΤΑΝΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

O ύσσωπος είναι ένας χαμηλός θάμνος που φθάνει τα 60 cm ύψος. Τα φύλλα του είναι λογχοειδή  δίχως μίσχο και τα άνθη του είναι γαλανά σκούρα με ιώδεις στήμονες. Έχει έντονη καθαρή και γλυκιά μυρωδιά με πινελιές από άρωμα μελιού. Η υψηλή νότα του αιθερίου ελαίου του είναι καμφορούχος και στις μεσαίες του νότες, μένει σαν εντύπωση  μία χλιαρή μυρωδιά μπαχαρικού. Το χρώμα του αιθέριου ελαίου είναι κιτρινοπράσινο. 
      
Ο ύσσωπος  ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Ανήκει στη βοτανική οικογένεια Labiatae, χειλανθή ή χειλοστέφανα.
Τα χημικά του συστατικά είναι κετόνες, (pino-camphone 35-50%), τερπένια 14-24%, & φαινυλο-μεθυλο-αιθέρες 1-3%.

Video: Φτιάξτε μόνοι σας after shave gel !

Όσοι ασχολείστε με τα φυσικά καλλυντικά αξίζει να φτιάξετε ένα after shave gel. Είναι δροσιστικό και θα φρεσκάρει την επιδερμίδα του. Ιδανικό για όλες τις επιδερμίδες προσφέρει θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερη ανακούφιση από την διαδικασία του ξυρίσματος. Τολμήστε το.

Οι περισσότεροι άντρες λένε δεν χρησιμοποιούν καλλυντικά. Τα αντρικά καλλυντικά δεν έχουν καμμιά σχέση με τα γυναικεία. Έχουν πιο παχύ, περίπου 20% μεγαλύτερο πάχος, και πιο λιπαρό δέρμα. Αυτό συμβαίνει λόγω των μεγαλύτερων πόρων και των πιο ενεργών σμηγματογόνων αδένων σε σχέση με τις γυναίκες. 

Δάφνη, η αγαπημένη θεών και ανθρώπων!

Μυθολογικά στοιχεία για τη δάφνη:
Κάποτε  ήτανε μια Νύμφη, κόρη του Πηνειού ποταμού, ξακουσμένη παντού για την ομορφιά της. Η Νύμφη τούτη ολημερίς κυνηγούσε στα δάση, σαν τη θεά `Αρτεμη, και κουβέντα δεν ήθελε να ακούσει για τα τόσα παλικάρια που την πολιορκούσαν. `Αδικα πάσχιζε ο πατέρας της, ο ποταμός, να την πείσει να παντρευτεί, να του χαρίσει εγγόνια. Εκείνη προτιμούσε να τρέχει ελεύθερη κι αγνή στα βουνά και να ασχολείται μονάχα με το κυνήγι. Η Νύμφη αυτή ονομαζόταν Δάφνη.
Κάποια μέρα, όμως, έτυχε να την ανταμώσει ο Απόλλωνας, ο οποίος ξετρελάθηκε από την ομορφιά της και θέλησε να την κάνει δική του. Εκείνη, για να γλιτώσει από τον πόθο του θεού και να παραμείνει παρθένα, έτρεξε να του ξεφύγει. Κι ο Απόλλωνας, γιος του πανίσχυρου Δία, έτρεξε στο κατόπι της προσπαθώντας να τη μεταπείσει. Αμετάπειστη η Δάφνη, πιο γρήγορος στα πόδια, όμως, ο θεός, καταφέρνει να τη φτάσει. Και τη στιγμή που εκείνος απλώνει τα χέρια του να τη γραπώσει, απελπισμένη η Δάφνη επικαλείται τη

Απλές πανεύκολες συνταγές φυσικών καλλυντικών!

Ακολουθούν 9 πάναπλες και αποτελεσματικές συνταγές φυσικών καλλυντικών που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας

Ενυδατική κρέμα προσώπου
Χωρίζουμε τον κρόκο 2 αυγών και τον χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα 50 γρ. λάδι αβοκάντο και στη συνέχεια μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι ξύδι μήλου, όσα δηλαδή χρειάζεται το δέρμα, με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο. Προσοχή όμως, γιατί κρατάει μόνο 2 έως 3 ημέρες.

Ενυδατική μάσκα προσώπου
Μια άλλη γρήγορη συνταγή για ισχυρή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα:

Λιναρόσπορος το φυτικό υποκατάστατο του αυγού στις συνταγές


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντικαταστήσουμε το αυγό σε μια συνταγή ειδικά σε συνταγές με αλεύρι που απαιτούν ψήσιμο όπως κέικ, μπισκότα, κουλούρια, ψωμιά κλπ. Ένας πολύ καλός και υγιεινός τρόπος για να αντικαταστήσουμε το αυγό είναι ο λιναρόσπορος.  Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το δοκιμάσαμε με επιτυχία σε αρκετές συνταγές συνταγές που είχαν αυγό ειδικά σε μπισκότα και muffins.
Υλικά
Για την αντικατάσταση 1 αυγού
1 κουταλιά λιναρόσπορο σε σκόνη
2 κουταλιές ζεστό νερό