Απλά και Δυναμογόνα Ελιξίρια Ζωής για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα

Συνταγή
  • 1 βολβός ωμού παντζαριού βιολογικής καλλιέργειας.
  • 1 καρότο βιολογικής καλλιέργειας.
  • ½ φρέσκο λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας.
Πλένουμε καλά και τεμαχίζουμε το βολβό παντζαριού και το καρότο. Στη συνέχεια βάζουμε τα τεμαχισμένα παντζάρια και καρότα στο μπλέντερ με ένα ποτήρι καθαρό νερό, ώστε να πολτοποιηθούν. Στο υγρό που θα προκύψει στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε. Πίνουμε το ποτό γουλιά-γουλιά.

Η αντικαρκινική ιδιότητα του γαϊδουράγκαθου.

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι το γάλα από το γαϊδουράγκαθο, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ηπατικής φλεγμονής σε ασθενείς με καρκίνο που λαμβάνουν χημειοθεραπεία. Σε δημοσίευση που έγινε σε  περιοδικό της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μελέτη δείχνει ότι το βότανο θα μπορούσε να επιτρέψει στους ασθενείς να λάβουν ισχυρά δόσεις χημειοθεραπείας χωρίς να καταστρέφει το ήπαρ.
        
Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας συχνά προκαλούν φλεγμονή στο ήπαρ, και όταν το κάνουν, οι γιατροί πρέπει να μειώσει συχνά δόσεις των ασθενών ή να σταματήσει τη διαχείριση των θεραπειών συνολικά. Κλινικές μελέτες έχουν ερευνήσει τη χρήση από το

Πανεπιστήμιο του Κολοράντο: Τα μπαχαρικά και τα βότανα βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ρίγανη, κανέλλα, δενδρολίβανο, πιπέρι.. Ο κατάλογος των μπαχαρικών και των βοτάνων που μας προσφέρει η φύση είναι μακρύς! Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να δώσει μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό μας, ενώ παράλληλα σε κάποια από αυτά έχουν αποδοθεί αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Γνωρίζετε ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να συμβάλλουν και στην απώλεια βάρους; Λόγω της δυνατής τους γεύσης βοηθούν στο να περιορίσουμε τις θερμίδες του γεύματός μας, όπως υποδεικνύουν τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Πιο συγκεκριμένα, φάνηκε πως η προσθήκη μικρής ποσότητας βοτάνων και μπαχαρικών στα λιγότερο γευστικά γεύματα που έχουν μειωμένο θερμιδικό περιεχόμενο (για παράδειγμα

7 εύκολοι και φυσικοί τρόποι για να ενισχύσουμε το μεταβολισμό μας

Ο οργανισμός του ανθρώπου δουλεύει μια χαρά εάν τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του. Οι σημερινές συνθήκες ζωής όμως, ταλαιπωρούν τον οργανισμό και δεν του αφήνουν το χρόνο και την ενέργεια να κάνει όσα πρέπει να κάνει.

Καλό είναι λοιπόν να φροντίζουμε οι ίδιοι για την ενίσχυση του οργανισμού μας και να αφιερώνουμε χρόνο και προσοχή σε αυτόν. Πρέπει πρώτοι εμείς να βοηθήσουμε το σώμα μας για να μας ανταποδώσει στη συνέχεια το ίδιο την πολλαπλάσια βοήθεια.

Ο μηχανισμός καύσης των θερμίδων, που ουσιαστικά είναι ο μεταβολισμός, είναι σημαντικό να λειτουργεί σωστά όχι μόνο για τη διατήρηση χαμηλού βάρους αλλά και για την καλή

Τα καλύτερα βότανα για τον πονόδοντο!

Είναι βράδυ και ξαφνικά έρχεται και σου χτυπά την πόρτα ένας πονόδοντος και συ δεν ξέρεις τι να κάνεις. Μην ανησυχείς, ο ξαφνικός πονόδοντος έχει λύσεις, μέχρι, φυσικά, να επισκεφτείς τον οδοντίατρο σου για να λύσεις οριστικά το πρόβλημα:

Η λεβάντα είναι ένα φυτό με καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες πέρα από ωραίο άρωμα. Καλό θα είναι να κάνεις ένα αφέψημα λεβάντας για να ανακουφιστείς από τον πόνο.
Πως να το φτιάξεις: Παίρνεις 20 γρ. αποξηραμένη λεβάντα ή 40 με 50 νωπά και τα βράζεις σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά με μισό λίτρο νερό. Ο πονόδοντος περνά είτε με

Φυτά που «φοβάται» ο διαβήτης

Υπάρχουν στη φύση 10 φυτά που «φοβάται» ο διαβήτης. Παρότι οι ειδικοί σε όλον τον κόσμο συμβουλεύουν τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη να καταναλώνουν με προσοχή και σύνεση βότανα, αφεψήματα, εκχυλίσματα φυτών και συμπληρώματα διατροφής, εν τούτοις υπάρχουν ορισμένα φυτά που μπορούν να δράσουν ευεργετικά στην διατήρηση της ευγλυκαιμίας των ασθενών. Η φύση τα προσφέρει απλόχερα, ειδικά στον Ελλαδικό χώρο :

1. Σκόρδο
Το σκόρδο θεωρείται εδώ και 5.000 χρόνια περίπου, το φάρμακο των φαρμάκων. Έρευνες έχουν δείξει ότι χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, το σκόρδο παρέχει

Αιθέρια έλαια που βοηθάνε το πεπτικό σύστημα

Υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια που βοηθάνε το πεπτικό σύστημα. Λίγες μόνο σταγόνες από κάποιο συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο διαλυμένο σε λάδι βάσης ακούν για να κάνουμε μασάζ και να ανακουφιστούμε από πολλά προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Τα αιθέρια έλαια περνάνε από το δέρμα στην κυκλοφορία του αίματος σε λίγα μόνο λεπτά και έτσι θεραπεύουν πολύ γρήγορα.

Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε κάποιο ρόφημα από τα αντίστοιχα βότανα και να το πιούμε για πιο γρήγορη ανάρρωση.

8 "παραδοσιακές" θεωρίες υγείας επιβεβαιώνονται (και 2 καταρρίπτονται)

Αν πιέσετε με λίγη μαργαρίνη, την περιοχή όπου χτυπήσατε, θα αποφύγετε το καρούμπαλο και τη μελανιά, ενώ αν τοποθετήσετε παγοκυψέλες κάτω από τις μασχάλες σας, θα «ρίξετε» τον πυρετό και άλλα τέτοια ευφάνταστα γιατροσόφια, απαντούν δυναμικά στη συμβατική ιατρική. Ή μήπως όχι;
Μέλι για την επούλωση πληγών: Αλήθεια
Το μέλι θεωρείται αποτελεσματικό στην επούλωση πληγών, λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων. Έχει ανασταλτική δράση σε περίπου 60 είδη βακτηρίων, σύμφωνα με μελέτες, ενώ παράλληλα, έχει υψηλή οσμωτική επίδραση και παράγει χαμηλά επίπεδα του υπεροξειδίου του υδρογόνου, μια ελεύθερη ρίζα, που είναι τοξική για τα βακτήρια (σε χαμηλή συγκέντρωση) αλλά ασφαλής για τα ανθρώπινα κύτταρα.