Έρευνα University of South California: Το γάλα συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη

Νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το Ινστιτούτο Πρόληψης του Καρκίνου των Η.Π.Α. και το Ινστιτούτο Έρευνας για τον καρκίνο του Στάνφορντ.
Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, και με βάση αυτά, η έρευνα έρχεται να συσχετίσει τα υψηλά ποσά ασβεστίου με τον καρκίνο του προστάτη.
Πιο συγκεκριμένα φάνηκε ότι υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου που έχουν σχέση με την κατανάλωση γάλακτος, μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην αύξηση του κινδύνου ενός ανθρώπου για καρκίνο του προστάτη. Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος σχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο προχωρημένου

Tα top 10 βότανα του κόσμου

Τα βότανα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ακόμη για διάφορες ενδείξεις, σύμφωνα με τη λαϊκή ιατρική και τις παραδόσεις κάθε λαού και κάθε περιοχής. Ακριβώς επειδή πολλά από αυτά έχουν φανεί πολύ αποτελεσματικά, οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί αρκετά με την ανάλυση των δραστικών τους ουσιών, αλλά και των χρήσεών τους. Παρ’ όλα αυτά, όλοι εμείς οι απλοί καταναλωτές τους, που δεν έχουμε πάντα πρόσβαση στα επιστημονικά δεδομένα, αλλά ούτε και τη σχετική γνώση ώστε να μπορέσουμε να τα αξιολογήσουμε, κατακλυζόμαστε από ποικίλες πληροφορίες (από ειδικούς και μη) και συχνά δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε ποιες βασίζονται σε

Έρευνα: Η μείωση της πρόσληψης αλατιού είναι ιδιαίτερα σημαντική για ανθρώπους με υπέρταση. Μπορούν να βοηθήσουν τα μπαχαρικά και τα βότανα;

Έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής ‘Eνωσης Kαρδιολογίας υποδεικνύει ότι παρέμβαση που ενθαρρύνει τη χρήση βοτάνων και μπαχαρικών στη θέση του αλατιού σε τρόφιμα, οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης νατρίου σε ενήλικες, σε σύγκριση με ενήλικες που προσπάθησαν να μειώσουν μόνοι τους το αλάτι.

Η μείωση της πρόσληψης αλατιού είναι ιδιαίτερα σημαντική για ανθρώπους με υπέρταση. Διατροφή με υψηλά επίπεδα νατρίου συνδέεται με την υπέρταση, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους.

Η ερευνήτρια, Cheryl A. M. Anderson, του University of California, στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσε ότι το αλάτι είναι άφθονο στα τρόφιμα.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα σε δυο φάσεις.

Χρήσεις της κανέλας που δεν μπορείς να φανταστείς!


Χρήσεις της κανέλας που δεν μπορείς να φανταστείς!
Φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την κανέλα κάπου αλλού πέρα από το φαγητό σου; Ε λοιπόν, ναι!

Αυτό το μπαχαρικό που μυρίζει υπέροχα είναι τέλειο για συνταγές ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα δόντια.

Δες τι μπορείς να κάνεις με λίγη κανέλα.

Η κανέλα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική της Κίνας.

Το αρωματικό μπαχαρικό περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες και μαγγάνιο ενώ στο εσωτερικό του φλοιού του υπάρχουν θεραπευτικά αιθέρια έλαια.

Όταν η οργανική κανέλα συνδυάζεται με συστατικά όπως το ελαιόλαδο και η καστανή ζάχαρη μπορεί να δημιουργηθεί μία πολύ καλή σπιτική συνταγή ομορφιάς. Διάβασε 4 χρήσεις της κανέλας που δε φαντάζεσαι.

6 πολύτιμα βότανα αντιγήρανσης

Εάν θέλετε να καθυστερήσετε το γήρας, τότε η λύση είναι να υιοθετήσετε ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με όλες τις απαραίτητες τροφές, να έχετε συχνή φυσική δραστηριότητα, να κοιμάστε επαρκώς, να μην κάνετε καταχρήσεις και υπερβολές.
Στην προσπάθεια αυτή σημαντική θέση καταλαμβάνει και η κατανάλωση βοτάνων. Τα βότανα που παρουσιάζονται παρακάτω τα θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικά.


Αγκινάρα: Καθαρίζει και αποτοξινώνει το συκώτι. Παράλληλα, μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθάει σε χρόνια πεπτικά προβλήματα. Εντάξτε τη στην εβδομαδιαία διατροφή ή βράστε φύλλα αγκινάρας και πιείτε το αφέψημα.