6+1 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΚΑΡΥΔΑΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ!

Το έλαιο καρύδας είναι από τα πιο ευεργετικά φυσικά συστατικά και όχι τυχαία: είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία γιαυτο και αποτελεί θαυματουργή λύση σε πολλά από τα μικρά (ή μεγάλα) προβλήματα ομορφιάς- και όχι μόνο.
Δείτε 7 διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και, αν δεν το έχετε ηδη κάνει, εντάξτε το στην καθημερινότητά σας- θα μας θυμηθείτε!
1) Ενυδάτωση επιδερμίδας και θεραπεία δερματικών προβλημάτων
Το έλαιο καρύδας ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση, η δερματίτιδα και το έκζεμα. Ακόμη, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του, διεισδύουν στις
βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, ενυδατώνοντάς τις βαθιά και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα παραμένει λείο, απαλό και φωτεινό.
2) Γερά νύχια
Αντιμετωπίστε τα σκληρά και αντιαισθητικά πετσάκια γύρω από τα νύχια σας εφαρμόζοντας μερικές σταγόνες από το έλαιο καρύδας γύρω από τη βάση του νυχιού σας. Μπορείτε παράλληλα, να κάνετε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στην περιοχή για πιο γρήγορη απορρόφηση. Τα ξηρά πετσάκια σας θα ενυδατωθούν και τα νύχια σας θα αναπτυχθούν με υγιή τρόπο, δείχνοντας πιο λαμπερά.
3) Διατηρήστε σε καλή κατάσταση τα δερμάτινά σας
Όλοι στη ντουλάπα μας έχουμε ένα δερμάτινο παλτό ή κάποιο δερμάτινο παντελόνι , που αν δεν έχουμε φορέσει ακόμη, ο καιρός πλησιάζει. Επειδή, λοιπόν, ο χειμώνας έρχεται και τα δερμάτινα θα αρχίσουν να φοριούνται, δώστε τους πίσω τη χαμένη τους λάμψη , καθαρίζοντάς τα με λίγο έλαιο καρύδας.
4) Κρατήστε το ντους σας πεντακάθαρο
Αν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση δραστικών χημικών ουσιών στην καθαριότητα του μπάνιου σας δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε έλαιο καρύδας! Καθαρίσετε τη μπανιέρα σας μουσκεύοντας ένα πανάκι με έλαιο καρύδας και μέσα σε λίγα λεπτά θα τη δείτε να γυαλίζει!
5) Βελτιώνει τη στοματική υγιεινή
Το έλαιο καρύδας χρησιμοποιείται με πολλαπλούς τρόπους στη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής. Πιο συγκεκριμένα, λευκαίνει τα δόντια , βελτιώνει την κατάσταση των ούλων , καθαρίζει το στόμα από τα μικρόβια και συμβάλλει σε μια πιο φρέσκια και δροσερή αναπνοή . Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε γαργάρες για περίπου 10-15 λεπτά την ημέρα με μια κουταλιά της σούπας ελαίου καρύδας.
6) Εντομοαπωθητική δράση
Το έλαιο καρύδας όχι μόνο καταπραΰνει τη φαγούρα από τα τσιμπήματα των εντόμων, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως εντομοαπωθητικό. Μπορείτε μάλιστα να το αναμείξετε με άλλα αιθέρια έλαια, όπως αυτό της μέντας, του δυόσμου, του δεντρολίβανου, σε μια βάση ουδέτερου ελαίου όπως το αμυγδαλέλαιο και να το απλώσετε στο δέρμα σας.
7) Αυξάνει τον μεταβολισμό
Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που κατανάλωναν 2 κουταλιές αγνό έλαιο καρύδας κάθε μέρα, έκαιγαν περισσότερες θερμίδες από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο ή καθόλου. Επιπλέον, φαίνεται πως το έλαιο καρύδας βοηθάει στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς- οπότε, μήπως είναι ώρα να το εντάξετε στη διατροφή σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου