Αιθέρια έλαια που χαλαρώνουν το σκυλί σου

Τα αιθέρια έλαια, όπως και άλλες φυσικές θεραπείες, μπορούν να βοηθήσουν τον σκύλο σου όταν είναι φοβισμένος, νευρικός ή βρίσκεται σε κατάσταση έντονου στρες.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μία απλή συνταγή που μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σου να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να νιώσει χαρούμενος και ασφαλής.

Σε 15ml λάδι βάσης, μπορεί να είναι ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας ή λάδι τζοτζόμπα, πρόσθεσε τα εξής αιθέρια έλαια:


5 σταγόνες Λεβάντα
2 σταγόνες Χαμομήλι

3 σταγόνες Μαντζουράνα
5 σταγόνες Περγαμόντο

Τρόποι χρήσης:
Τοποθέτησε 4-5 σταγόνες σε ένα μαντίλι και φόρεσε το στο λαιμό του σκύλου σου σαν περιλαίμιο. Η μυρωδιά θα κρατήσει για 5 ώρες περίπου. Μπορείς να επαναλαμβάνεις την διαδικασία μία φορά την ημέρα μέχρι να δεις σημάδια βελτίωσης. Για πολύ μικρόσωμους σκύλους μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρότερη δόση.

Εάν έχεις διαχυτή αρώματος για αιθέρια έλαια, τοποθέτησε 8-10 σταγόνες του μείγματος και άφησε το για 30-40 λεπτά περίπου στο δωμάτιο που βρίσκεται ο σκύλος.


Τι πρέπει να προσέχεις:
Να χρησιμοποιείς πάντα 100% φυσικά αιθέρια έλαια.
Τα αιθέρια έλαια είναι λίγο ακριβά. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να χρησιμοποιούμε φθηνά αμφιβόλου ποιότητας.
Να αγοράζεις μόνο αιθέρια έλαια που αναγράφουν την ένδειξη steam distilled (απόσταξη με ατμό). Επειδή υποστηρίζουν πως είναι “φυσικό προϊόν” δεν πάει να πει πως είναι ακίνδυνα για τον σκύλο σου.
Να αγοράζεις αιθέρια έλαια που είναι αποθηκευμένα σε μπουκαλάκια με κεχριμπαρί, βιολετί ή cobalt blue (απόχρωση του μπλε) χρώμα.
Υπάρχουν κάποια αιθέρια έλαια που πρέπει να αποφεύγουμε εάν ο σκύλος μας είναι έγκυος όπως peppermint, rosemary, eucalyptus, tea tree, niaouli.
Μην χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια σε επιληπτικό σκύλο.
Μην χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια σε κουτάβι κάτω των 12 μηνών.

* Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε πως θα πρέπει να αντικαταστήσεις τον κτηνίατρο ή τον εκπαιδευτή σου με τις παραπάνω μεθόδους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου