Μιας και η άνοιξη είναι ήδη εδώ και το καλοκαίρι δεν είναι πολύ μακρυά, ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε το αποσμητικό μας. Αν πιστεύετε κι εσείς, ότι ήρθε ο καιρός να κάνετε το μεγάλο βήμα, από τα αποσμητικά του σούπερ-μαρκετ σε κάτι πιο φυσικό, το πράγμα είναι πιο απλό απ' ότι νομίζετε
Ιδού η συνταγή:
Ανακατεύουμε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, με 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα και1 φλυτζάνι κορν φλάουρ. Μην ανησυχείτε για το λάδι καρύδας, λέγεται λάδι κατ' ευφημισμό μόνο. Σε κανονική θερμοκρασία δωματίου, που όμως δεν ξεπερνάει τους 38 βαθμούς, είναι στερεό. Το αποσμητικό έχει την μορφή σφιχτής κρέμας, που μπαίνει σε βαζάκι και αλείφεται με τα δάχτυλα. Αν μπει το ψυγείο σκληραίνει ακόμα περισσότερο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν στικ.
Τόσο το λάδι καρύδας όσο και η σόδα είναι αντιβακτηριδιακά και σε συνθήκες μέτριας
Αλλά, αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η επίδραση της αίσθησης της όσφρησης που μπορεί να έχει στην διάθεσή σας. Σας χαιρέτησε πρόσφατα η μυρωδιά της άνοιξης καθώς περπατούσατε στον δρόμο προσθέτοντας έναν αέρα ελαφρότητας και ικανοποίησης στην ημέρα σας; Αυτή είναι η αίσθηση της όσφρησης που βάζει τα δυνατά της να σας υπενθυμίζει όλες εκείνες τις υπέροχες αναμνήσεις που είχατε την άνοιξη στο παρελθόν.