Φυσικές λύσεις για δροσερή αναπνοή

Μικρά μυστικά για άμεσα αποτελέσματα

Για να έχετε πάντα φρέσκια και δροσερή αναπνοή στο λεπτό χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές με φυσικά προϊόντα.

1. Βουρτσίστε τη γλώσσα σας με την οδοντόβουρτσα. Κρατήστε το στόμα σας καθαρό και την αναπνοή σας φρέσκια.

2. Μασήστε φύλλα μέντας. Κόψτε μερικά φύλλα μέντας και μασήστε τα.

Σπιτικά scrub κατά της κυτταρίτιδας και της ξηρής επιδερμίδας

Φανταζόσασταν ποτέ ότι η κουζίνα σας είναι ένα δυνητικό εργαστήριο καλλυντικών προσαρμοσμένων απόλυτα στις ανάγκες σας; Ανοίξτε τα ντουλάπια, εντοπίστε τα πιο ταπεινά υλικά και φτιάξτε τις παρακάτω συνταγές απολεπιστικών που έχουν απροσδόκητα καλό αποτέλεσμα. 

1. Ευαίσθητη επιδερμίδα: Βρώμη και χαμομήλι 

Το χαμομήλι και η καλέντουλα, σύμφωνα με το newsbeast, έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι τόσο απαλά, που ενδείκνυνται ακόμα και για την περιποίηση των βρεφών. Η βρόμη είναι υποαλλεργική και περιέχει αμινοξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση και την άμυνα του δέρματος.Τέλος, το γιαούρτι, χάρη στο γαλακτικό οξύ και το α-υδροξύ, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ξεμπλοκάρει τους πόρους, χωρίς όμως να διαταράσσει το pH του δέρματος. 

ΦΥΣΙΚΑ ΒΙΑΓΚΡΑ: Έντεκα τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες

EPIMEDIUM

Το Epimedium Macun είναι ένα 100% φυτικό προϊόν που βασίζεται στα δώρα της φύσης. Ένα φυτικό βιάγκρα που από τη μια προσφέρει αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά του χημικού βιάγκρα και από την άλλη απαλλάσσει από το άγχος του κινδύνου και τις πιθανές παρενέργειες που προκαλεί το περίφημο μπλε χάπι. Το κύριο συστατικό του προϊόντος είναι το epimedium, ένα βότανο που στα κινεζικά ονομάζεται Yin Yang Huo, δηλαδή βότανο που εξισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ. Οι φλεγματικοί Άγγλοι το ονομάζουν για ευνόητους λόγους Horny Goat Weed, δηλαδή «Βότανο του Βαρβάτου Τράγου».
Το αφροδισιακό αυτό βότανο καλλιεργείται σε αρκετές περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης. Η δράση του ανακαλύφτηκε όταν διαπιστώθηκε η αλλαγή στη ερωτική

Άρθρο: Βότανα που ρίχνουν την πίεση

Η υπέρταση ανήκει στις σύγχρονες παθήσεις της εποχής και κατά κανόνα αντιμετωπίζεται με αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής (αποφυγή αλατιού, διακοπή καπνίσματος, άσκηση, δίαιτα), καθώς και με φαρμακευτική αγωγή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από το γιατρό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βότανα που έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την πίεση του αίματος και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της υπέρτασης. Καλό είναι, όμως, να μην υπερβαίνετε τα 1-2 ροφήματα την ημέρα, ιδιαίτερα αν ακολουθείτε αγωγή με αντιυπερτασικά φάρμακα, γιατί η συνδυαστική τους δράση μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο άκρο, μειώνοντας σημαντικά την πίεση του αίματος. 


Τι να προσέξετε
  
• Εάν έχετε σκοπό να ακολουθήσετε συστηματική αντιυπερτασική αγωγή με βότανα

Έρευνα: Καυτερές πιπεριές καταπολεμούν τον πόνο


Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι καυτερές πιπεριές μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός νέους είδους αναλγητικού, που πιστεύουν ότι για πρώτη φορά θα μπορεί να σταματήσει τον πόνο στην πηγή προέλευσής του. Οι επιστήμονες βρήκαν στο ανθρώπινο σώμα, στα σημεία του πόνου, μια ουσία παρόμοια με την καψικίνη ή καψαϊσίνη, η οποία είναι αυτή που κάνει τόσο καυτές τις κόκκινες πιπεριές.
Το μπλοκάρισμα αυτής της ουσίας στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να σταματήσει τον χρόνιο πόνο. Η έρευνα, υπό τον δρα Κένεθ Χάργκριβς της Οδοντοϊατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Τέξας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό κλινικών ερευνών "Journal of Clinical Investigation", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ.
Η καψικίνη είναι το κύριο συστατικό στις καυτές πιπεριές που προκαλεί την αίσθηση του καψίματος στη γλώσσα, κάτι που το πετυχαίνει, καθώς η ουσία αυτή εισέρχεται σε

Φασκόμηλο: Από τον Ιπποκράτη έως σήμερα & Συνταγή με ταλιατέλες και φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι πολυετές θαμνώδες φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως... πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Αέτιο και τον Ιπποκράτη.

Οι Άραβες πίστευαν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν «ελληνικό τσάι» και το χρησιμοποιούν – όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – τόσο στη μαγειρική, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Κινέζοι το αποκαλούν «ελληνικό βραστάρι» και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι.

Θεραπευτικές Ιδιότητες
Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο προικισμένο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες, ιδιαιτέρως χρήσιμες στην ιατρική, όπως αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές. Η δε δράση του κατά του διαβήτη έκανε ορισμένους να δηλώσουν ότι, το φασκόμηλο είναι το φάρμακο για όλες τις ασθένειες.

Ποια είναι η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ αλήθεια για το γάλα;;; Τι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ μπορεί να δημιουργήσει;;;

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι.

Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο.
Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.

Δενδρολίβανο και μνήμη

Το άρωμα του δεντρολίβανου φαίνεται ότι λειτουργεί ευεργετικά στην μνήμη. Μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει ευρήματα προηγούμενων ερευνών για τις ευεργετικές ιδιότητες του δεντρολίβανου για την εγκεφαλική λειτουργία και ειδικότερα τη μνήμη. Η ανακάλυψη ίσως βοηθήσει στην προσπάθεια θεραπείας ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης.
                           
Το βότανο της μνήμης: Ερευνητές του Πανεπιστημίου Northumbria στη Βρετανία πραγματοποίησαν πειράματα στα οποία έλαβαν μέρος 66 άτομα που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα εισήλθε σε ένα δωμάτιο που ήταν αρωματισμένο με αιθέρια έλαια δεντρολίβανου ενώ η άλλη ομάδα δεν ήρθε σε κάποια επαφή με το φυτό. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτελέσουν διάφορες ασκήσεις μνήμης.

«Πράσινες» λύσεις καθαρισμού για το σπίτι…

Τη στιγμή, που στο εμπόριο κυκλοφορούν χιλιάδες καθαριστικά ειδικά για λεκέδες, που δεν είχαμε καν φανταστεί ότι υπάρχουν, η ίδια η κουζίνα μας και συγκεκριμένα τα προϊόντα που κρύβονται στα ντουλάπια, μας προσφέρουν έξυπνες και οικολογικές λύσεις για να καθαρίσουμε σχεδόν… τα πάντα. Κέτσαπ, αλουμινόχαρτο οδοντόκρεμα, ξίδι, αλάτι και ένα σωρό άλλα προϊόντα, που όλοι έχουμε σπίτι μας, μπορούν να είναι η καλύτερη οικολογική απάντηση στους επίμονους λεκέδες. Ποιο αρμόζει στον κάθε λεκέ;
Κέτσαπ για το φούρνο
Εάν ένας επίμονος λεκές συνεχίσει να «καίγεται» μέσα στο φούρνο σας και δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα καθαριστικά του εμπορίου, η λύση είναι το κέτσαπ. Βάλτε τον φούρνο

Θαυματουργό Φασκόμηλο Ανακαλύψτε 6 + 1 οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό

Το φασκόμηλο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά προσφέρει «απλόχερα» στον ανθρωπινό οργανισμό σημαντικά οφέλη. Ήδη από την αρχαιότητα, αρκετοί λαοί αναγνώρισαν τη θρεπτική του δράση, με τις Ελληνίδες να υποδέχονται τους άνδρες τους από τον πόλεμο με ένα ρόφημα από φασκόμηλο για να «διεγείρουν» τη γονιμότητά τους και το Διοσκουρίδη, γνωστό φαρμακολόγο, να το συνιστά για τις αιμορραγίες ή την άτακτη περίοδο. Ανακαλύψτε τα οφέλη του φασκόμηλου πιο κάτω.

tedesalviaΠαρεμποδίζει τον ιδρώτα. Η πιο αξιοσημείωτη θεραπευτική δράση του φασκόμηλου είναι ότι παρεμποδίζει την εφίδρωση. Η δράση αυτή αρχίζει δύο ώρες μετά την πρόσληψη του τσαγιού και μπορεί να κρατήσει ορισμένες μέρες.
Κατάλληλο για τη στοματική υγιεινή. Τα φύλλα του τριβόμενα στα δόντια και στα ούλα έχουν αντισηπτικές και καθαρτικές ιδιότητες. Έτσι είναι ιδανικά για γαργάρες και στοματικές πλύσεις.
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το φασκόμηλο χάριν στη δράση των αντιοξειδωτικών έχει την ικανότητα να αποσβένει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον άνθρωπο από διάφορους μηχανισμούς και που είναι υπεύθυνες για πολλές χρόνιες παθήσεις.
Ανακουφίζει από τον βήχα και τον πονόλαιμο. Το έλαιο ή τα αποξηραμένα φύλλα

Καταναλώστε μπαχαρικά και βότανα για να έχετε υγιή καρδιά

Ann C. Skulas-Ray
Οι επιστήμονες Sheila G. West και  Ann C. Skulas-Ray, που μελέτησαν μια σειρά ερευνών, οι οποίες εστιάζουν στο πώς τα μπαχαρικά και τα βότανα επηρεάζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως τα περισσότερα  μπαχαρικά και βότανα, αποτελούν καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορεί να συμβάλουν στη διατήρηση της καλής κατάστασης της καρδιάς.

Η κατανάλωση συγκεκριμένων μπαχαρικών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μείωση έως 30% τα επίπεδα τριγλυκεριδίων που αυξάνονται μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακής νόσου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Οι West και Skulas-Ray ασχολήθηκαν με τρεις κατηγορίες

Αγνό και φυσικό ντεμακιγιάζ για όλα τα δέρματα!!

Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα έχετε ξεμείνει από μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή γαλάκτωμα καθαρισμού! Και αν έχεις βάλει και αδιάβροχη μάσκαρα, δεν πρόκειται να ξεβαφτείς ποτέ! Υπάρχουν λύσεις, οικονομικές, αγνές και άκρως φιλικές για την φροντίδα της επιδερμίδας σας!
Δείτε πως μπορείτε να ξεβάφεστε υποαλλεργικά και με καθαριστικά, που όχι μόνο αφήνουν τέλεια καθαρή επιδερμίδα, θρέφουν το δέρμα και της βλεφαρίδες σας και σας κάνουν μάτια πιο λαμπερά και χωρίς τα χημικά του εμπορίου, επιτέλους!


Ελαιόλαδο με γάλα: Ανακατεύετε ίση ποσότητα γάλακτος και ελαιόλαδου. Εφαρμόζετε με ένα βαμβάκι σε όλο το πρόσωπο μέχρι να καθαριστεί καλά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το πρόσωπό σας θα καθαρίσει από το μακιγιάζ και θα ενυδατωθεί από το έλαιο.

Αφήστε γένια για καλύτερη υγεία

Από τον Σοφοκλή μέχρι τον Ernest Hemingway και τον...Άγιο Βασίλη, τα γένια έχουν υπάρξει σήμα κατατεθέν πολλών ανδρών. Είτε ακολουθώντας τη μόδα, είτε όχι, οι γενειάδες έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν ο πρώτος, ο οποίος επιχείρησε να εξηγήσει την εξέλιξη της γενειάδας στο «The Descent of Man», όπου έκανε λόγο για τη διαδικασία της σεξουαλικής επιλογής, στην οποία μπορεί να οδηγήσει. Με απλά λόγια, ανέφερε ότι οι γυναίκες θεωρούν τους άνδρες με γένια πιο ελκυστικούς.
Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι υπήρξαν αρκετοί επικριτές (κυρίως …ξυρισμένοι), αρκετοί σύγχρονοι επιστήμονες θεωρούν, ότι τα γένια και τα μουστάκια, προσφέρουν επιπλέον οφέλη στους άνδρες. Μεταξύ αυτών και καλύτερη υγεία. Oι λόγοι ακολουθούν αμέσως.


10 λόγοι για να πίνεις άφοβα την μπίρα σου!

Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολαμβάνουν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Όπως δείχνουν, όμως, πρόσφατες μελέτες μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπίρα χάρη στα πολλαπλά οφέλη της: Από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια, οι δέκα λόγοι που ακολουθούν θα σε κάνουν να πίνεις πια χωρίς ενδοιασμούς!

1. Αποκτάς πιο ανθεκτικά οστά
Η μπίρα περιέχει μεγάλες ποσότητες σιλικόνης που συνδέεται με την υγεία των οστών. Σε έρευνα, μάλιστα, που έγινε το 2009 από το Tufts University βρέθηκε ότι οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες που έπιναν ένα ή δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών.

Αμαμηλίς, ένα πολύ ενδιαφέρον φαρμακευτικό φυτό με αιμοστατικές ιδιότητες

Ασφαλώς οι Αμαμηλίδες (Hamamelis) βρίσκονται σε περίοπτη θέση μεταξύ των χειμωνιάτικων, ανθοφόρων θάμνων. Τα φυτά ποτέ δε αποτυγχάνουν να επιδείξουν την εντυπωσιακή τους παρουσία, τα άνθη είναι απόλυτα σκληραγωγημένα στην παγωνιά και δεν καταστρέφονται από το χιόνι, όλες οι ποικιλίες έχουν λουλούδια με ευχάριστο άρωμα, τα φύλλα παίρνουν ένα χρυσαφί φθινοπωρινό χρώμα και όλα συνηγορούν ώστε αυτό το γένος να κερδίσει τη συμπάθεια του κάθε φανατικού καλλιεργητή.
Υπάρχουν τέσσερα είδη, δύο αυτοφυή στην ανατολική Αμερική και δύο προερχόμενα από την Ασία, καθώς και ένα υβρίδιο grex των ασιατικών ειδών. Παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι,

ΦΥΣΙΚΟΙ " ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ "

Υπάρχουν τρόφιμα που προκαλούν περισσότερες καύσεις,αλλά και αυτά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο :

Για να μετατραπούν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σε ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία, υπόκεινται πρώτα σε επεξεργασία στο πεπτικό σύστημα και αυτό αναγκάζει τον οργανισμό μας να κάψει ένα ποσό θερμίδων, διαφορετικό για κάθε τρόφιμο ή συνδυασμό τους. Σε μια τυπική διατροφή, το ποσό των μεταγευματικών καύσεων (ή αλλιώς η θερμική επίδραση των τροφίμων – TEF) κυμαίνεται από 10% έως 15% των προσλαμβανόμενων θερμίδων, η μικρότερη TEF στα πολύ επεξεργασμένα, μαλακής υφής και λιπαρά τρόφιμα, η μεγαλύτερη στα λιγότερο επεξεργασμένα και πιο πρωτεϊνούχα.

Άσθμα. Οι top 10 φυσικές θεραπείες

Το άσθμα είναι μια χρόνια ασθένεια των πνευμόνων, όπου ένας ασθενής έχει δυσκολία στην αναπνοή. Αυτό συμβαίνει λόγω κάποιου είδους απόφραξης της ροής του αέρα στους πνεύμονες.

Το άσθμα μπορεί να είναι οξύ ή χρόνιο.
Μερικές από τις κοινές αιτίες του άσθματος είναι η αλλεργία, η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, διάφορες ουσίες στα τρόφιμα και ορισμένα φάρμακα.
Τα κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με το άσθμα είναι ο βήχας, ο συριγμός και η δυσκολία στην αναπνοή και το σφίξιμο στο στήθος.

Αποσμητικό λεβάντας σε σπρέι!

Φανταστικό αποσμητικό με υπέροχο άρωμα λεβάντας! Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Είναι 100% φυσικό και κάνει καλό και στην διάθεσή μας. 
Επίσης, μ' αυτόν τον τρόπο, δεν χρησιμοποιούμε τα αποσμητικά του εμπορίου που περιέχουν ανθιδρωτικά (ANTIPERSPIRANT) – υπεύθυνα για τον καρκίνο του μαστού, αλουμίνιο, συνθετικά αρώματα και πολλά αλλά που βλάπτουν την υγεία μας.

Τα 5 καλύτερα φυσικά αρώματα που θα βελτιώσουν την υγεία σας! Τονώνουν τη μνήμη, τη διάθεση, την ενέργεια ακόμη και τη λίμπιντο σας!

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι τα αρώματα και οι μυρωδιές που σας περιβάλλουν, επηρεάζουν συχνά τη διάθεση σας και μεταβάλλουν τα συναισθήματά σας, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά,  χωρίς να το καταλάβετε;
Σύμφωνα με έρευνες, η όσφρηση των «σωστών» αρωμάτων μπορεί να σας χαλαρώσει, ρίχνοντας το αυξημένο επίπεδο στρες στον οργανισμό σας, να ενισχύσει τη μνήμη, να ανεβάσει τη λίμπιντό σας, να βάλει τέλος στο πρόβλημα της αϋπνίας, που τυχόν αντιμετωπίζετε, ακόμα και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος!

Δείτε, λοιπόν, ποια φυσικά αρώματα μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα στο λεπτό:

Νεύρωση στομάχου - Αυτά είναι τα βότανα που την ανακουφίζουν

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που έχουν συχνά στομαχικές διαταραχές και αναζητάτε τρόπους να ανακουφιστείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα, τότε ίσως η απάντηση που ψάχνετε να υπάρχει στο ντουλάπι της κουζίνας σας. 
Η νεύρωση στομάχου δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά την γενικότερη δυσφορία που προκαλούν οι στομαχικές διαταραχές. Αυτές κατά κανόνα εκδηλώνονται με δυσπεψία, καούρα, ξινίλες, φούσκωμα, στομαχόπονο και τάση προς εμετό.
Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορεί να σας βοηθήσουν σε αυτή την περίπτωση, αλλά υπάρχουν τρία, τα οποία έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζουν τους περισσότερους ανθρώπους με μεγάλη επιτυχία.

Μέντα
Το αιθέριο έλαιο του συγκεκριμένου βοτάνου περιέχει μενθόλη, μία πτητική ουσία που έχει