Αντιγήρανση με την δύναμη των αιθερίων ελαίων!!

Μάθετε πώς να σταματήσετε την εμφάνιση ρυτίδων, ξηρότητας και της ροδόχρους ακμής χρησιμοποιώντας μόνο την δύναμη της φύσης….
Με το πέρας της ηλικίας το δέρμα υφίσταται ποικίλες αλλαγές. Εκτός από τις ρυτίδες που εμφανίζονται είναι δυνατό να παρατηρηθούν πανάδεςχαλάρωση, ξηρότητα και πιθανώς κοκκινίλες στα μάγουλα λόγω σπασμένων αγγείων.
Η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και ουσιαστικά, ώστε να περιοριστούν και να μειωθούν αυτά τα συμπτώματα. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε μασάζ
με αιθέρια έλαια καταλλήλως αραιωμένα. Έχει διαπιστωθεί ότι το μασάζ ενισχύει την τοπική κυκλοφορία του αίματος παρέχοντας επαρκή ποσότητα οξυγόνου στην εσωτερική στοιβάδα του δέρματος, πράγμα απαραίτητο για την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος.
Το μασάζ στο πρόσωπο συστήνεται να είναι απαλό, ενώ για το μασάζ στην κεφαλή είναι προτιμότερο να επιλέγεται μεγαλύτερη ένταση. Αυτό συνεπάγεται αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι, συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου.
Η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος (επιδερμίδα) αποτελείται κυρίως από νεκρά κύτταρα, επομένως η υγεία και η όψη του δέρματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στοιβάδα νέων κυττάρων που παράγονται, κάτω από την επιδερμίδα. Ο ρυθμός της ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται με την ηλικία και επομένως τα αιθέρια έλαια που διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση είναι απαραίτητα.
Τα αιθέρια έλαια Νέρολι και Λεβάντα αποτελούν τα πιο βασικά αιθέρια έλαια αυτής της κατηγορίας και είναι κατάλληλα για πιο ώριμα δέρματα. Στα περισσότερα δέρματα η λιπαρότητα του προσώπου μειώνεται με το πέρας της ηλικίας. Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα πιο λιπαρά πρόσωπα διατηρούν την νεανική τους όψη για μεγαλύτερο διάστημα. Είναι γνωστό ότι η παραγωγή του σμήγματος κορυφώνεται στην εφηβεία ενώ στη συνέχεια ελαττώνεται αισθητά. Το μασάζ με αιθέρια έλαια όπως το Γεράνι, το Γιασεμί, το Νερολί και το Τριαντάφυλλο συντελούν στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας του δέρματος, ενώ τα πλούσια και θρεπτικά λάδια όπως τοέλαιο αβοκάντο, το έλαιο jojoba, το βερικοκέλαιο ή το σιτέλαιο αποτελούν ιδανικές βάσεις – έλαια στα οποία μπορούν να διαλυθούν τα αιθέρια έλαια. Συνάμα οι κεραλοιφές που περιέχουν τα παραπάνω έλαια – αιθέρια έλαια είναι ιδανικές για την μείωση της ξηρότητας του προσώπου.
Τα αιθέρια έλαια Λιβάνι, Σανταλόξυλο και το Καροτέλαιο είναι κατάλληλα για τις ώριμες επιδερμίδες, καθώς αναστέλλουν την εμφάνιση των ρυτίδων και προσδίδουν λάμψη. Ακόμη το αιθέριο έλαιο Πατσουλί αν και σε ορισμένους δεν αρέσει η ιδιαίτερη οσμή του, προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στις ώριμες επιδερμίδες.
Ένα σύνηθες πρόβλημα που απασχολεί τις κυρίες με το πέρας της ηλικίας είναι οι κοκκινίλες στο πρόσωπο που προέρχονται από σπασμένα αγγεία (ροδόχρους ακμή). Αιθέρια έλαια όπως το Χαμομήλι, το Τριαντάφυλλο και ο Μαϊντανός, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωσή τους, αν και απαιτείται μακρόχρονη χρήση προκειμένου να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα. Χρησιμοποιείστε τα σε βάσεις ελαίων, σε κρέμες και λοσιόν που εφαρμόζετε καθημερινά στο πρόσωπό σας. Αποφύγετε την υπερβολική ζέστη, το κάπνισμα και το αλκοόλ.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο δέρμα μας καθρεπτίζεται η γενικότερη υγεία του σώματός μας, οπότε ότι συντελεί σε αυτό θα καθυστερήσει και την γήρανση του δέρματος : π.χ άσκηση, ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, επαρκής ύπνος και αποφυγή μη απαραίτητων, επιβλαβών ουσιών.

Της Μερόπης Μάττα, Φαρμακοποιού,
Διδάκτωρ Φαρμακευτικής ΑΠΘ
www.pharmacosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου