Ginkgo Biloba, ένα ζωντανό απολίθωμα με εκπληκτικές ιδιότητες

Ιδανικό για τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, μνήμη, συγκέντρωση και πνευματική διαύγεια.

Το Ginkgo biloba (Ginkgoaceae) είναι το αρχαιότερο είδος δέντρου πάνω στη Γη, ένα «ζωντανό απολίθωμα», το τελευταίο είδος που διασώθηκε από μια μεγάλη οικογένεια φυτών που η παρουσία της χάνεται στα βάθη της προϊστορίας (200εκ. χρόνια). Ίσως το πιο ενδιαφέρον φαρμακευτικό δέντρο του κόσμου.

Το εκχύλισμα Ginkgo στους ιστούς εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση και δρα σταθεροποιητικά για τις κυτταρικές μεμβράνες, προστατεύοντας τα φωσφολιπίδια από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτή η επίδραση εμφανίζεται πιο έντονη στα εγκεφαλικά κύτταρα, προφανώς επειδή αυτά περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φωσφολιπιδίων από κάθε άλλη ομάδα κυττάρων του οργανισμού. Αν θυμηθούμε ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι τα πλέον
ευαίσθητα σε φαινόμενα υποξίας και ότι διαθέτουν τα λιγότερα αποθέματα ενέργειας σε σχέση με άλλους τύπους κυττάρων, τότε η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς το Ginkgo ουσιαστικά μεταφέρει ενέργεια με τη μορφή συμπλόκων γλυκόζης και οξυγόνου στις κυτταρικές μεμβράνες.


Πλήρη σειρά προϊόντων με Ginkgo Biloba θα βρείτε εδώ!

Αντίστοιχα ενδιαφέρουσα είναι η επίδραση του εκχυλίσματος Ginkgo στο φλεβικό σύστημα, όπου από πειραματικές εργασίες αποδεικνύεται ότι ρυθμίζει τον μυϊκό τόνο των αρτηριών, εμφανίζοντας αγγειοδιασταλτική δράση. Εργασίες έδειξαν ότι σε περιπτώσεις ισχαιμίας εκτρέπει το αίμα προς τις υγιείς περιοχές, ενώ παρεμποδίζει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων, εμφανίζοντας αντιπηκτική δράση.

Το εκχύλισμα φύλλων του Ginkgo biloba έχει χρησιμοποιηθεί πρωτίστως σε περιπτώσεις αρτηριακής ανεπάρκειας, υποξαιμίας, για βελτίωση της μνήμης και απόδοσης, σε ιλίγγους, εμβοή, σε αρχικά στάδια Alzheimer, άσθμα, ανικανότητα, ημικρανίες, και ασφαλώς σαν αντιοξειδωτικό. Το Ginkgo επειδή βελτιώνει την εγκεφαλική κυκλοφορία, θεωρείται εξαιρετικά χρήσιμο σε οφθαλμολογικά και ωτικά προβλήματα. Ενδείκνυται επίσης για τη βελτίωση συμπτωμάτων του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, ως βελτιωτικό της διάθεσης και αντικαταθλιπτικό. Τέλος εργασίες έδειξαν ότι εμφανίζει αντιαλλεργική δράση σε άσθμα, φλεγμονές και άλλες αλλεργίες.

Βιβλιογραφία: The Healing Power of Herbs, M. Murray


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου