Αδυνάτισμα και ανδρική τόνωση με συμπληρώματα διατροφής και τοπικά προϊόντα

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει περίπου 60% νερό, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις πτυχές της ζωής ενός ατόμου. Ωστόσο, η κατακράτηση υγρών από το σώμα (οίδημα) είναι μια κοινή παρενέργεια της χρόνιας φλεγμονής. Αυτή η κατακράτηση υγρών είναι μπελάς σε κάθε προσπάθεια για αδυνάτισμα.

Ηλεκτρολύτες
Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα με ηλεκτρικό φορτίο, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο. Παίζουν σημαντικό ρόλο στο σώμα σας, αφού, μεταξύ άλλων ρυθμίζουν την ισορροπία υγρών. Όταν τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών πέσουν χαμηλά, ή ανέβουν πολύ ψηλά, μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στην κατακράτηση υγρών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους του νερού.

Μαγνήσιο
Αυτό το μέταλλο είναι τόσο σημαντικό, ειδικά αν είστε αρκετά δραστήριοι. Θα βελτιώσει τον ύπνο σας, θα σας δώσει έξτρα ενέργεια στο γυμναστήριο και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τους υδατάνθρακες καλύτερα στο σώμα. Στις γυναίκες, το μαγνήσιο μπορεί
να μειώσει το βάρος του νερού στο σώμα τους και στην αντιμετώπιση των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων. Αυτές οι αλλαγές προκύπτουν, επειδή το μαγνήσιο διαδραματίζει έναν ενοποιητικό ρόλο μαζί με άλλους ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο και το κάλιο. Όλοι μαζί, βοηθούν στον έλεγχο της ισορροπίας του νερού στο σώμα σας.

Βιταμίνη D
Σύμφωνα με μελέτες, οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν συχνά χαμηλά επίπεδα της
συγκεκριμένης βιταμίνης στο αίμα τους. Το λίπος παγιδεύει τη βιταμίνη D, κάνοντάς την λιγότερο διαθέσιμη για τον  οργανισμό. Δεν είναι σαφές αν η ίδια η παχυσαρκία προκαλεί τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D ή αν οφείλεται κάπου αλλού. Τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα φροντίστε να εκθέτετε στον ήλιο το 70% του δέρματός σας. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας και θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Επιπλέον θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σας βοηθώντας σας να παραμείνετε υγιής.

Bιταμίνη C
Η βιταμίνη C θα προστατεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα ενισχύσει την παραγωγή οξυγόνου, με θετικό αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού.

Πρωτεΐνη
Μια πρωτείνη σε σκόνη είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να πάρετε τα γραμμάρια πρωτεΐνης που χρειάζεστε την ημέρα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, ειδικότερα, έχει μια ολόκληρη σειρά από οφέλη για το αδυνάτισμα και την καύση λίπους.

Βιταμίνη Β2
Η βιταμίνη αυτή προσφέρει ενέργεια και συμβάλει στην καλύτερη αφομοίωση των μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό, βοηθώντας σε πιο αποτελεσματικές καύσεις το μεταβολισμό.\

Ω3 & Ω6 λιπαρά

Είναι ίσως τα μόνα συστατικά που αν και αποκαλούνται λιπαρά, συμβάλουν καθοριστικά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και την καύση θερμίδων.

Ανδρική τόνωση
Ανεπάρκεια ανδρογόνων ή τεστοστερόνης ονομάζεται η κατάσταση, στην οποία ο οργανισμός δεν παράγει αρκετή τεστοστερόνη για τις φυσιολογικές του λειτουργίες. Η ανεπάρκεια ανδρογόνων δεν είναι απειλητική για τη ζωή, αλλά επηρεάζει σημαντικά την ποιότητά της.

Σημαντικός είναι ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής και των πολυβιταμινών για την ανδρική τόνωση. «Τα συμπληρώματα διατροφής είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γήρανσης. Ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ βοηθούν τους ασθενείς με αναιμία, τα ω3-λιπαρά οξέα έχουν αντιοξειδωτική δράση και είναι απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών, ενώ ο ψευδάργυρος και η L - αργινίνη μπορούν να βοηθήσουν τη λειτουργία των όρχεων και τη στυτική λειτουργία.

O συνδυασμός μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής, συμπληρωμάτων διατροφής και χρήσης τοπικών προϊόντων με αδυνατιστικές κρέμες και ορούς, θα βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά στην επίτευξη του προσδοκώμενου στόχου της απώλειας βάρους. Μπορείτε να επιλέξτε  ανάμεσα σε μια ευρεία ποικιλία τοπικών προϊόντων και να παραμείνετε πιστοί στην συνεχή εφαρμογή τους όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους για να πετύχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου