Αλλεργίες: η εναλλακτική αντιμετώπιση

Οι αλλεργίες μπορεί να ταλαιπωρούν τον οργανισμο μας, όλες τις εποχές. Αν, λοιπόν, τα κλασικά αντισταμινικά σου φέρνουν νύστα, ατονία και σου κόβουν τη διάθεση για σεξ, μπορείς να δοκιμάσεις μια από τις πιο ήπιες μεθόδους αντιμετώπισης της αλλεργίας σου, που μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα χωρίς ενοχλητικές παρενέργειες.
Θαυματουργά βότανα
Μερικά από τα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν:
εχινάκεα, που έχει δράση φυσικού αντιβιοτικού και
ενισχύει το ανοσοποιητικό. Λαμβάνεται ως αφέψημα ή μητρικό βάμμα.
-Το χαμομήλι και το δεντρολίβανο (για το δέρμα),
σαμπούκος
αχιλλαία
-Η σκόνη τζίνσενγκ μέσα στα αφεψήματα για τον περιορισμό της αλλεργικής αντίδρασης
-Το μέλι: μια κουταλιά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, όπου θα προσθέσετε και δυο κουταλιές μηλόξιδο.
-Το σκόρδο και η αγγελική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Κάντε την τροφή φάρμακο
Η διατροφική θεραπεία είναι ένα ακόμη σημαντικό όπλο απέναντι στις αλλεργίες. Η αποφυγή των εξακριβωμένα αλλεργιογόνων τροφών (αβγά, θαλασσινά, φράουλες ή οτιδήποτε άλλο) είναι η προφανής αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης. Όμως πέρα από τις τροφικές αλλεργίες, η κατάλληλη προσαρμογή της διατροφής μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και σε άλλες μορφές αλλεργίας.

Ο ειδικός αλλεργιολόγος μπορεί να συστήσει μείωση των όξινων και αύξηση των αλκαλικών τροφών, αφού ρυθμίζοντας το pH του οργανισμού βελτιώνονται και οι δυνατότητες αυτοϊασης του.

Μια άλλη διατροφική προσέγγιση βασίζεται στη «δίαιτα των συνδυασμών», την οποία δημιούργησε ο Αμερικανός γιατρός Γουίλιαμ Χέι και που βασίζεται στους ακόλουθους κανόνες:
-Οι συμπυκνωμένες πρωτεϊνες (κρέας, ψάρια, πουλερικά, τυριά) και τα ξινά φρούτα (πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια, γκρέιπφρουτ) δεν τρώγονται στο ίδιο γεύμα με τα συμπυκνωμένα άμυλα (ψωμί, πατάτες, κ.λπ.) και τα σάκχαρα.
-Λαχανικά, σαλατικά και φρούτα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των γευμάτων.
-Οι συμπυκνωμένες πρωτεϊνες και τα συμπυκνωμένα άμυλα καταναλώνονται με μέτρο.
-Επιτρέπονται μόνο σιτηρά ολικής αλέσεως, αναποφλοίωτο ρύζι και γενικά μη επεξεργασμένες τροφές, ενώ απαγορεύονται το λευκό αλεύρι, η λευκή ζάχαρη, τα επεξεργασμένα λίπη και όλα τα τρόφιμα που τα περιέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου