Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ. Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνο και ίσως παραπάνω, γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε φτιάξει κάποια ποσότητα για ώρα ανάγκης.
Το ελαιόλαδο που αναγράφεται παρακάτω ως βάση της συνταγής, μπορεί να αντικατασταθεί με αμυγδαλέλαιο, σταφυλοκουκουτσέλαιο, ή ακόμα και με έλαιο άρνικας ή σπαθόλαδο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
- 1 lt παρθένο ελαιόλαδο
- 15 καυτερές πιπεριές τσίλι αποξηραμένες
- 2 ξύλα κανέλα
- 7 άνθη κανέλας
- 1 πρέζα μαραθόσπορο
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 6 γαρίφαλα
- 4 κεδρόμηλα
- 1 πρέζα σπόρους άγριο κύμινο
- 1 μοσχοκάρυδο
- 5 με 6 κάρδαμα
- λίγο τριμμένο τζίντζερ
- 2 με 3 κλαράκια θυμάρι
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 1 μικρό ματσάκι φασκόμηλο
- 1 ματσάκι λεβάντα
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μίγμα με ένα τουλπάνι, στύβοντας καλά, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα. Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με μια ετικέτα «λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Το είδα: fysikaproionta.blogspot.gr
Να θυμάστε πως οι πιπεριές τσίλι, περιέχουν την περίφημη ουσία καψαϊκίνη την οποία συναντάμε και σε θερμαντικά έμπλαστρα με ισχυρή δράση σε προβλήματα του αυχένα και της πλάτης!
Το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών!
Το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών!
Όσα προϊόντα δεν έχετε διαθέσιμα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου