Φτιάξτε μόνη σου το άρωμα σου...

Το άρωμα που φοράς για να ξεχωρίζεις, μπορεί να είναι μια ακριβή συνήθεια για την εποχή μας και κάθε φορά που ο ακριβός σου θησαυρός φτάνει στο τέλος, σε πιάνει μια απόγνωση για την ανανέωσή του.

Υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει, αφού μπορείς να φτιάξεις μόνη το δικό σου άρωμα, που όχι μόνο θα το προσαρμόσεις έτσι ώστε να ταιριάζει στο γούστο σου, αλλά επιπλέον μπορείς και να ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα.
Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι μερικά συστατικά, λίγος χρόνος και το δικό σου εξαιρετικό γούστο, για να φτιάξεις το νέο σου άρωμα που θα είναι βασισμένο σε βότκα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ευκάλυπτο, αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και λεμονιού που αποπνέουν ένα δροσερό φρουτώδες άρωμα ιδανικό για όλες τις ώρες! Πριν να χρησιμοποιήσεις το νέο σου άρωμα, δοκίμασέ το στο εσωτερικό σημείο του καρπού σου, για να σιγουρευτείς ότι σε ικανοποιεί. Έπειτα φύλαξέ το σε ένα γυάλινο βαζάκι με στεγανό καπάκι κι έτσι το νέο σου άρωμα θα διαρκέσει για περίπου ένα μήνα.
Υλικά που θα χρειαστείς: 
• 2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό 
• 3 τύποι αιθέριο έλαιο, 25 σταγόνες συνολικά 
• Γλυκερίνη (5 σταγόνες) 
• 3 κουταλιές της σούπας βότκα
• Μεγάλο γυάλινο βάζο με ένα στεγανό καπάκι
• Σταγονόμετρο ή baster
• Μεζούρα με στόμιο
• Μπουκάλι για το άρωμα

Πώς θα το φτιάξεις:
• Διάλεξε ένα συνδυασμό από τρία διαφορετικά αιθέρια έλαια, που το άρωμά τους δένει και σε ικανοποιεί. Για αυτό το άρωμα, εγώ χρησιμοποίησα 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και πέντε σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού.
• Χρησιμοποιώντας μια κούπα μέτρησης, βάλε δύο φλιτζάνια αποσταγμένο νερό σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Πρόσθεσε στο νερό αυτό τρεις κουταλιές της σούπας βότκα. Έπειτα πρόσθεσε στο μίγμα σου πέντε σταγόνες γλυκερίνης.
• Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια στο μείγμα. Ανακάτεψε το μείγμα.  Πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάς να κυριαρχεί. Ανακάτεψε καλά και κλείσε το βάζο με το στεγανό καπάκι.
• Τέλος τοποθέτησε το δοχείο που περιέχει το άρωμα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, για τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά από τις 12 ώρες, ανακίνησε το περιεχόμενο για να το αναμίξεις καλά. Χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο ή ένα baster για να μεταγγίσεις το μείγμα στο μπουκάλι που έχεις διαλέξει για το άρωμά σου, και απόλαυσέ το!


Καλή σας επιτυχία!!

Πηγή: 26ecopages.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο μπλόγκ,συναρπαστικό και με πληροφορίες σωστής διατροφής και για τα προιοντα της ελληνικής γης,,γράφτηκα και σε προσκαλώ και στο δικό μου μπλογκοσπιτάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή