Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα δροσιστικό για το καλοκαίρι.
Επίσης θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε ακόμα και σε κοκτέηλ!
Υλικά
- 2 λίτρα νερό
- 1 κουταλάκι τζίντζερ (πιπερόριζαφρέσκια ή αποξηραμένη) ή 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1 αγγούρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 12 φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο) ή 12 φύλλα φρέσκιας μέντας (ή 1 κουταλάκι αποξηραμένη μέντα)
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το νερό σε μια κανάτα και προσθέτουμε το αγγούρι, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και τον δυόσμο ή την μέντα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε το κοκτέιλ για μια νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το μείγμα πριν το καταναλώσουμε. Καταναλώνουμε και τα 2 λίτρα του κοκτέιλ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας πιο γρήγορος τρόπος για να παρασκευάσουμε το κοκτέιλ είναι να καθαρίσουμε το αγγούρι, να το κόψουμε σε φέτες και με λίγο νερό και τα φύλλα δυόσμου ή μέντας να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ. Αφού διαλυθούν τα υλικά προσθέτουμε το νερό, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
http://www.newsitamea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου