Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της, δρ Έντ Οκέλο, από την Σχολή Γεωργίας, Τροφίμων & Αγροτικής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου, πειράματα στο εργαστήριο έδειξαν πως τα παράγωγα της πέψης του πράσινου τσαγιού είναι πιο δραστικά εναντίον των κύριων αιτιολογικών παραγόντων του Αλτσχάιμερ απ’ ό,τι τα άπεπτα.
Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα που εκτέθηκαν σε διάφορες συγκεντρώσεις από τοξίνες και από συστατικά του πράσινου τσαγιού. Τα συστατικά που ήταν προϊόν πέψης προστάτευαν τα κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να τα καταστρέψουν.
«Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η άσκηση και η προσεγμένη διατροφή, που επηρεάζουν τον κίνδυνο αναπτύξεως νοσημάτων όπως ο καρκίνος και η άνοια», είπε ο δρ Οκέλο. «Ωστόσο, πιστεύω πως είναι σωστό να πούμε ότι τουλάχιστον ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα μπορεί να κάνει καλό – και σίγουρα το συνιστώ σε όλους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου