Πολλές φορές αδυνατούμε να χωνέψουμε το φαγητό που έχουμε φάει με αποτέλεσμα να νιώθουμε δυσφορία, φούσκωμα ή ακόμη και ναυτία.
Τα βότανα μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τυχόν δυσλειτουργίες. Το τζίντζερ, η μέντα, το γλυκάνισο και το χαμομήλι.
Το γλυκάνισο ανακουφίζει από τα συμπτώματα καούρας και φουσκώματος του στομάχου. Βοηθάει στη χώνεψη, αλλά και σε περιπτώσεις ναυτίας.
Το τζίντζερ είναι ένα πολύ αποτελεσματικό βότανο για όσους αισθάνονται συχνά ναυτίες και τάση προς εμετό. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες στο παρελθόν που έχουν αποδείξει τις ιδιότητες αυτού του βοτάνου και τη μεγάλη του αποτελεσματικότητα στις ελαφριές παθήσεις του στομάχου.
Η μέντα έχει σημαντικές σπασμολυτικές ιδιότητες και βοηθά στην αντιμετώπιση των ναυτιών, λόγω της μενθόλης της ουσίας που περιέχει. Όταν οι ναυτίες συνοδεύονται και από στομαχόπονο ή ενοχλήσεις τα φυτό είναι το ιδανικό για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.
Το χαμομήλι έχει επίσης σπασμολυτικές ιδιότητες και βοηθά στη σταθεροποίηση των
υγρών του στομάχου. Είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές και αγχολυτικές του ιδιότητες και προτείνεται σε περιπτώσεις που η ναυτία συνοδεύεται από έντονο στρες.
Είναι πολύ ευεργετικό και ως «υπνωτικό» καθώς ηρεμεί το νευρικό σύστημα και χαλαρώνει. Γι’ αυτό προτείνεται να λαμβάνεται λίγο πριν τον ύπνο.
Επιπλέον, το χαμομήλι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες, και γι’ αυτό εκτός από ηρεμιστικό στομάχου και νευρικού συστήματος χρησιμοποιείται και ως αντισηπτικό σε διάφορες περιοχές του σώματος, και ειδικά της περιοχής των γεννητικών οργάνων για τις γυναίκες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου