Πώς θα θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας

Οι ιώσεις και το κρυολόγημα καραδοκούν αυτή την εποχή λόγω των συνεχών εναλλαγών του καιρού. Ο οργανισμός χρειάζεται επομένως ενισχύσεις. 

1. Προσπαθήστε να μη στερείστε τον ύπνο. Είναι γεγονός ότι η ξεκούραση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όσοι δεν κοιμούνται αρκετά διατρέχουν έως και τριπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυολογήματος!

2. Δώστε έμφαση σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες. Καταναλώνετε σε καθημερινή βάση πράσινες σαλάτες, προσθέτοντας λίγο ωμό σκόρδο που, σύμφωνα με έρευνες, μειώνει τον κίνδυνο ιώσεων. Από την άλλη αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες είναι φτωχές σε θρεπτικά στοιχεία


3. Φροντίστε να πίνετε αρκετά υγρά. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, συχνά «ξεχνάμε» να ξεδιψάσουμε. Ωστόσο η αφυδάτωση μας κάνει πιο ευάλωτους σε διάφορες ασθένειες.

4. Ασκηθείτε, όχι όμως σε σημείο εξάντλησης, γιατί τότε θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα... Ακόμη και μια ήπια μορφή σωματικής δραστηριότητας, όπως το περπάτημα, μπορεί να γίνει σύμμαχος του ανοσοποιητικού σας.

5. Πάρτε ένα συμπλήρωμα διατροφής με εχινάκεια και βιταμίνη C, τα πιο ισχυρά όπλα κατά της γρίπης και του κρυολογήματος. Μη συνεχίσετε όμως τη λήψη της εχινάκειας για πάνω από μία εβδομάδα, γιατί η δράση της εξασθενεί σταδιακά.


6.
 Κάντε εισπνοές με αιθέρια έλαια ευκάλυπτου, μέντας ή δεντρολίβανου. Βοηθούν στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως η καταρροή και ο βήχας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου