Ann C. Skulas-Ray |
Η κατανάλωση συγκεκριμένων μπαχαρικών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μείωση έως 30% τα επίπεδα τριγλυκεριδίων που αυξάνονται μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακής νόσου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Οι West και Skulas-Ray ασχολήθηκαν με τρεις κατηγορίες
μελετών, οι οποίες εξέταζαν τα μείγματα μπαχαρικών, την κανέλα και το σκόρδο. Ταυτόχρονα, πραγματοποίησαν πειράματα, στα οποία εξέτασαν ένα μείγμα μπαχαρικών, που περιείχε σκόρδο σε σκόνη, δεντρολίβανο, ρίγανη, κανέλα, γαρύφαλλο, πάπρικα, κουρκουμά, τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι.
Όπως δήλωσαν «οι επιδράσεις των μπαχαρικών και των βοτάνων στο μεταβολισμό και η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους σε σχέση με την κλασική φαρμακευτική αγωγή αποτελούν μια περιοχή, που προσφέρεται για μελλοντική έρευνα». Πρόσθεσαν, επίσης, ότι «Σήμερα, οι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά πολλές θερμίδες και η προσθήκη μπαχαρικών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τρόπο για να τις μειώσουμε χωρίς να θυσιάσουμε τη γεύση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου