Συνταγή: Φυσική Μάσκα Προσώπου Ω-3


Φυσική μάσκα προσώπου με λινέλαιομέλι και κρόκο αυγού ω-3.
Το λινέλαιο παράγεται από σπόρους λιναριού (λιναρόσπορο). Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα καθώς και σε βιταμίνη Ε. Έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες για το δέρμα και γι αυτόν το λόγο ενδείκνυται σε άτομα με ακμή, εκζέματα και ψωρίαση. Βελτιώνει τι κυκλοφορία του αίματος και τη συνολική εμφάνιση της επιδερμίδας, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων, αυξάνει τη λάμψη και την ενυδάτωση του δέρματος. Τέλος, προστατεύει από τις UV ακτινοβολίες του ήλιου οι οποίες ευθύνονται για τις πρόωρες ρυτίδες και τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος. Ο κρόκος αυγού εμπλουτίζει τη μάσκα με ακόμη περισσότερες ωφέλιμες ουσίες οι οποίες θα θρέψουν και θα απαλύνουν την επιδερμίδα σας.   
   Τι θα χρειαστείτε
  • 3 κουταλάκια του γλυκού λινέλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κρόκο αυγού ω-3
Τροπος εφαρμογής
Φάση πρώτη: Ξεκινάτε με απολέπιση του δέρματος. Σε αυτή τη φάση θα χρειαστείτε 1,5 κ.γλ λινέλαιο και ½ κ.γλ ζάχαρη. Ανακατεύετε τα υλικά και τρίβετε το πίλινγκ σε όλο το πρόσωπο για 2 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
Φάση δεύτερη: Εφαρμογή μάσκας. θα χρειαστείτε 1,5 κ.γλ λινέλαιο, 1 κρόκο αυγού ω-3 και 1 κ.γλ μέλι. Ανακατεύετε τα υλικά και τοποθετείτε τη μάσκα σε όλο σας το πρόσωπο και στο λαιμό. Αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και κατόπιν την αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Τέλος, απλώνετε τη κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε, κατά προτίμηση κρέμα νυκτός.
Εφαρμογή: 2 φορές την εβδομάδα
Ηλικίες: Άνω των 28 ετών
Το άρθρο έγραψε η κυρία Θασίτη Ζωή, Αισθητικός και δημοσιεύτηκε στο:
http://www.genenutrition.gr/prosopo/facemaskomega3.html
Λινέλαιο μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου