Το σανδαλόξυλο και ευεργετικές του ιδιότητες

Το σανδαλόξυλο είναι ένα μικρό, αειθαλές δένδρο που φύεται στα τροπικά δάση της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Βορείου Αυστραλίας.
Το άρωμα του σανδαλόξυλου εκτιμάται πάρα πολύ εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κίνα και στην Ινδία. Το ξύλο συνήθως καίγεται ως θυμίαμα και παίζει σημαντικό ρόλο στα Ινδουιστικά τελετουργικά. Η καρδιά του ξύλου πολύ συχνά χρησιμοποιείται ως θεραπευτική αγωγή από το 500 μ.Χ. στην Κίνα. Το σανδαλόξυλο είναι ιερό δένδρο στην Ινδία και κατά την Ινδική θρησκευτική μυθολογία όταν περιβάλλεται από φίδια το δηλητήριο τους μειώνεται χάρη στο δροσερό του άρωμα.


Το όνομα του σανδαλόξυλου προέρχεται από το σανσκριτικό chandana, ενώ η επιστημονική του ονομασία είναι Santalum album της οικογενείας Santalaceae. Και τα 25 είδη του παράγουν έντονα αρωματικό ξύλο, το οποίο, αφού επεξεργαστεί κατάλληλα, δίνει ένα αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται ως συστατικό στην αρωματοποιία, τα φυτικά αρώματα και τη σαπωνοποιία.
Σανδαλόξυλο θα βρείτε στο:

Οι θεραπευτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες του σανδαλόξυλου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, όπως επίσης και η φήμη του πως συνέβαλλε στην ενίσχυση της μνήμης. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές ως ένα μέσο διαλογισμού, ηρεμίας και αυτοσυγκέντρωσης. Επιπλέον, ήταν γνωστές οι αφροδισιακές του ιδιότητες και γι' αυτό αποτελούσε το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία ερωτικής, εξωτικής και αισθησιακής ατμόσφαιρας.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το σανδαλόξυλο αποτελεί ένα από τα συστατικά των ελαίων και των κεριών που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία.

Αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου θα βρείτε εδώ

ΣΥΝΤΑΓΗ
Για να φτιάξετε μια ερωτική και αισθησιακή ατμόσφαιρα, αρκεί να ρίξετε 12 σταγόνες από αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου στην ειδική συσκευή αρωματισμού χώρου. Εάν πάλι έχετε ανάγκη από ηρεμία, ξεκούραση και χαλάρωση προσθέτετε στην ίδια συσκευή αρωματισμού χώρου 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου και από 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αγριοκυπάρισσο και δενδρολίβανο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου