Τα "όπλα" της φύσης για καλύτερη υγεία

Τα χαρακτηρίζουν «super όπλα της φύσης» και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα βιοενεργά συστατικά είναι ουσίες που περιέχονται στις φυτικές τροφές και προστατεύουν τον οργανισμό μας από διαφόρων ειδών ασθένειες. Τα πιο γνωστά είναι τα φλαβονοειδή, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τονώνουν την καρδιακή λειτουργία. Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά φυτών πλούσιων σε βιοενεργά συστατικά, τα οποία μπορείτε πολύ εύκολα να εντάξετε στη διατροφή σας κάνοντας πιο νόστιμα τα φαγητά σας και ενισχύοντας παράλληλα τον οργανισμό σας.

Βασιλικός για την άμυνα του οργανισμού: πλούσιος σε σαπονίνη, έχει καταπραϋντική δράση, ρίχνει τη χοληστερίνη, ανοίγει την όρεξη, βοηθά την πέψη και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Συνδυάστε το με: σαλάτα, ζυμαρικά.

Μαντζουράνα για την πέψη: πλούσια σε ασβέστιο και τερπίνη, η μαντζουράνα βοηθά σημαντικά την πέψη καθώς διασπά ευκολότερα τα λίπη των τροφών.
Συνδυάστε τη με: πίτες, χοιρινό, σούπες λαχανικών.

Μαϊντανός για καλύτερη αιμάτωση: πλούσιος σε βιταμίνη C, σίδηρο, ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, θείο και μαγγάνιο. Βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του υπογαστρίου και θεωρείται ιδανικός για τις γυναίκες που υποφέρουν από πόνους περιόδου.
Συνδυάστε τον με: όλα.

Ανηθος για τα κύτταρα: πλούσιος σε αιθέρια έλαια και κάλιο, ο άνηθος καταπολεμά τον τυμπανισμό, προστατεύει τα κύτταρα και έχει διουρητική δράση.
Συνδυάστε τον με: σαλάτες, αρακά, ψάρι, κολοκυθάκια.

Κάρδαμο για το κυκλοφορικό: πλούσιο σε ολεϊκό οξύ, βιταμίνες Ε και Β9, το κάρδαμο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην ταχύτερη αποβολή των ιών από τον οργανισμό και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. 
Συνδυάστε το με: σαλάτες.

Δεντρολίβανο για το δέρμα: πλούσιο σε φλαβονοειδή, καταπολεμά τις φλεγμονές, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει το ανοσοποιητικό και συσφίγγει το δέρμα. 
Συνδυάστε το με: πατάτες φούρνου, ψητά, μανιτάρια.

Πηγή: http://www.madata.gr/diafora/health/12220.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου